Колледжде Наурыз мейрамы тойлауы жалғасуда.Колледжде Бауырсақпати атты іс-шарасы өтті. Оның мақсаты – қазақтың ұлттық тағамдарын, оның ішінде ұлттық тағамдарды және ұмытылып бара жатқан жақсы дәстүрлерді жаңғырту және танымал ету. Оқушыларды ұлттық салт-дәстүрлермен, әдет-ғұрыптармен таныстыру.
Мақсаты:
1.Қазақ халқының салт-дәстүрлерімен таныстыру.
2.Халық шығармашылығына, ауыз әдебиетіне деген қызығушылықтарын ояту, дамыту.
Іс-шараның барысы: бауырсақтан дәм тату үшін әр қатысушы алдымен бір мақал немесе тақпақ айту керек.
Бауырсақ – қазақ дастарханының ажырамас атрибуты. Хош иісті, ыстық, дәмді бауырсақтың мәні ерекше. Бұл қарапайым тағамның құрамында күннің жанды жылуы, тыныштық пен береке бар.«Бауырсақпати» акциясы ата-баба мұрасы ретінде ұлттық салт-дәстүрлерді тану, құрметтеу, түсіну және жалғастыруды еске түсіру және үйрету мақсатында өткізілді. Колледждің оқу-тәрбиелік қызметі аясында студенттердің интеллектісін, шығармашылық белсенділігін, қиял-ғажайып ойлауын дамытуға ықпал ету болып табылады. Бұл күні жақсылық тілеу, құттықтау, кешірім , жомарттық сияқты адамгершілік қасиеттерге басымдық беріледі. Шарада қазақ халқының салт-дәстүрін ұстанып, ән мен домбыра күйлері шырқалды.
Б-49 тобының қатысушылары ұлттық киім киген өндірістік оқу шеберлері Исмагулова Р.М. және Горшковозенко Ф.Ф. студенттер мен әріптестерін үй жағдайында дайындаған бауырсақтармен ауыз тигізді.
Бауырсақ дегеніміз не? –
Бұл козинаки емес!
Бауырсақ – өте дәмді тағам
Бұл Қазақстанның тағамы
Бұл тағамды бәрі жақсы көреді.
Жұмсақ,
Балғын және дәмді
Бауырсақ ауасы бар қамыр,
Майы көп мөлшерде қуырылған
Бауырсақ ұлттық
қазақ халқының наны.