Ауыл шаруашылығы бөлімінің меңгерушісі
Тотин Айтмағамбет Қойшыбайұлы
Жоғарғы білім
Қостанай ауыл шаруашылығы институты
Еңбек өтілі: 25 жыл
Байланыс: жұмыс. тел.8-71453-23-4-81
e-mail: uchptsh@mail.ru
07161600 Ауыл шаруашылығын механикаландыру
БІЛІКТІЛІГІ
3W07161603 Ауыл шаруашылығы өндірісінің тракторист-машинисі
ОҚУ ТҮРІ
Күндізгі
ОҚУ МЕРЗІМІ
9 сынып базасында – 2 ж. 10 ай.
11 сынып базасында – 10 ай
Ауыл шаруашылығы өндірісінің тракторшысы шынжыр табанды және доңғалақты тракторларды монтаждалған және тіркемелі машиналармен және аспаптармен бірге басқарады. Комбайндарда, жүк машиналарында жұмыс істейді. Дақылдарды жыртуды, себуді, жинауды және тасымалдауды орындайды. Аспаптардың көрсеткіштерін,қозғалтқыштың жұмысын бақылайды, машинаның қозғалыс бағытын бақылайды. Жабдықтардың қауіпсіздігі мен өнімділігіне, жанар-жағармайдың қолданылуына жауап береді.
Сауалнама нәтижелері көрсеткендей, ауыл шаруашылығы өндірісінің тракторшы-машинист мамандығы негізінен физикалық еңбекті қамтиды. Ауылшаруашылық өндірісінің тракторшы-машинисті жақсы дене дайындығы, жоғары күш төзімділігі және денсаулығы мықты болуы керек.
Ауылшаруашылық өндірісінің тракторшы-машинистінің қызметі арнайы пәндер – машиналар мен механизмдер теориясы, металлургия, ауылшаруашылық технологиясы, металл өңдеуді қолдануды игерудің алғы шарты ретінде физика, биология, геометрия салаларындағы білімін пайдалану болып табылады. құралдар, электр аспаптары.
- жоғары жалақы;
- жақсы перспективалар. Қаласаңыз, өз салаңызда дами аласыз, жаңа дағдыларға ие боласыз, қайта оқыта аласыз, мамандықта өсе аласыз;
- сұраныс. Механизаторлар барлық жерде ЖШС және шаруа қожалықтарында қажет;
- білімнің қолжетімділігі. Колледжде 9-сыныптан кейін толыққанды жұмысшы мамандығына ие бола аласыз.
Тәжірибе базасы:
10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру
Аспаз – қоғамдық тамақтану орындарында тамақ дайындайтын адам.
Бас аспаз білуі керек:
- рецепті, пісіру технологиясы, сапасына қойылатын талаптар, орау ережелері, ыдыстарды сақтау мерзімі мен шарттары;
- картоптың, көкөністің, саңырауқұлақтың, жарманың, макарон және бұршақ дақылдарының, сүзбенің, жұмыртқаның, жартылай фабрикаттардың және котлет массасының, қамырдың, консервілердің, концентраттардың және басқа да өнімдердің түрлері, қасиеттері және аспаздық мақсаты;
- өнімнің жақсы сапасын анықтаудың белгілері мен органолептикалық әдістерін;
- өнімді термиялық өңдеуге дайындау ережелерін, техникасын және операциялардың реттілігін;
- технологиялық жабдықтың, өндірістік құрал-жабдықтардың, құрал-саймандардың, таразы аспаптарының, ыдыстардың мақсаты, пайдалану ережесі және оларды күту ережелері;
- жартылай фабрикаттарды, ыдыстарды және аспаздық өнімдерді өндірудің рецептурасы мен технологиясы, оның ішінде үйлесімділігі, өзара алмастырылуы
өнімдер, шикізатты аспаздық өңдеу процесінде болатын өзгерістер.
Аспаз келесі функцияларды орындайды:
- қарапайым пісіруді қажет ететін тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындайды;
- картопты және басқа да көкөністерді, жармаларды, бұршақ және макарон өнімдерін, сондай-ақ жұмыртқаны қайнатады;
- картопты, көкөністерді, котлет массасынан жасалған өнімдерді (көкөніс, балық, ет), құймақ қуырады;
- көкөніс және жарма өнімдерін пісіреді;
- сүзеді, сүртеді, илейді, ұсақтайды, толтырады және фарш өнімдерін шығарады;
- жартылай фабрикаттардан, консервілер мен концентраттардан сэндвичтер, ыдыс-аяқтар дайындайды;
- жаппай сұранысқа ие тағамдарды дайындайды.
Аспаздық - жоғары шеберлікке жету үшін университеттік білім қажет емес сирек мамандықтардың бірі. Колледждегі білім жеткілікті - ал қазір жас жігіттің қолында әрқашан тамақтандыратын және үлкен жетістіктерге жетуге мүмкіндік беретін мамандық.
Бұл мамандық әрқашан сұранысқа ие болды. Бұл біздің заманымызда ең тапшы болып қала береді. Жақсы аспаз әрқашан жұмыс табады.
Тәжірибе базасы:
04110100 Есеп және аудит
БІЛІКТІЛІГІ
3W04110101 Бухгалтер-кассир
ОҚУ ТҮРІ
Күндізгі
ОҚУ МЕРЗІМІ
9 сынып базасында – 2 ж.10 ай.
11 сынып базасында – 10 ай
Бухгалтер-кассир – ерекше жауапкершілікті және ұқыптылықты қажет ететін, ұйымның қаржылық ағындарымен жұмыс істеуді көздейтін мамандық: кассаға түскен қолма-қол ақшаны, кассалық құжаттарды дер кезінде тіркеу, кассалық шығыстарды тіркеу, қолма-қол ақшасыз есеп айырысу, қашықтықтан жүргізілетін операциялар.
Бухгалтер-кассир келесі жұмыс түрлерін орындай алуы керек
- кірістерді көрсетудің толықтығын күнделікті бақылау;
- пайдаланатын деректер қорындағы, бухгалтерлік есеп деректері мен OФД деректеріндегі мәліметтерді салыстыру және жиынтық есепті қалыптастыру;
- анықталған сәйкессіздіктер бойынша дүкендермен тікелей байланыс;
- құжаттарды операциялық немесе бухгалтерлік деректер базасынан pdf форматында түсіру;
- құжаттарға автоматты түрде қол қою үшін қызметкерлерге электрондық поштаны жіберу;
- жауапты қызметкердің электронды қолтаңбасымен қол қою;
- Құжаттарды электронды мұрағатта сақтау.
Бухгалтер-кассир мамандығы бойынша оқу бағдарламасы:
- студенттерді ауыл шаруашылығындағы бухгалтерлік есеп және есеп беру негіздерімен таныстыруды қамтамасыз етеді;
- негізгі және айналым құралдарының, басқа да тауарлы-материалдық құндылықтардың есебі;
- бухгалтерлік есеп бойынша негізгі нормативтік құжаттарды;
Тәжірибе базасы:
08110500 Зоотехния
БІЛІКТІЛІГІ
3W08110502 Мал шаруашылығының шебері
ОҚУ ТҮРІ
Күндізгі
ОҚУ МЕРЗІМІ
11 сынып базасында –1 г. 10 ай
Мал шаруашылығы шебері – мал шаруашылығы өнімдерін өндіруді ұйымдастыру мен технологиясына байланысты жұмыстарды атқаратын маман. Мал шаруашылығы шеберінің негізгі қызметі шаруа қожалықтары мен ауылшаруашылық кәсіпорындарында жануарларды күту жұмыстарын орындаумен байланысты.
Мал шаруашылығы шебері келесі іс-шараларға дайындалады:
- Дақылдарды өсіру және жинау бойынша механикаландырылған жұмыстарды жүзеге асыру.
- Мал шаруашылығы кешендері мен механикаландырылған фермаларда механикаландырылған жұмыстарды жүзеге асыру.
- Ауыл шаруашылығы машиналары мен жабдықтарын жөндеу және техникалық қызмет көрсету бойынша слесарь жұмысын орындау.
- Жүктерді тасымалдау және жолаушыларды тасымалдау.
Түлектердің кәсіби қызметінің объектілері:
тракторлар, өздігінен жүретін ауыл шаруашылығы машиналары;
тіркемелер мен қондырмалар;
мал фермалары мен кешендерінің жабдықтары;
ауыл шаруашылығы мақсатындағы механизмдер, қондырғылар, арматуралар және басқа да инженерлік-техникалық жабдықтар;
«В» және «С» санатындағы автомобильдер;
ауыл шаруашылығы машиналары мен жабдықтарын монтаждауға, жөндеуге және оларға қызмет көрсетуге арналған құралдар, жабдықтар, стационарлық және жылжымалы құралдар;
ауыл шаруашылығы машиналары мен жабдықтарын монтаждау, жөндеу және техникалық қызмет көрсетудің технологиялық процестері;
өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығындағы технологиялық процестер;
ауыл шаруашылығы жануарлары мен өсімдіктері;
өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығының шикізаты мен өнімдері.
Тәжірибе базасы:
Жұмыс бағдарламаларын бағалау магистратураны дайындау сапасы жеткілікті деген қорытынды жасауға мүмкіндік береді: